Franca dhe Spanja japin përgjigjen ”E papritur” mbi liberalizimin e vizave në Kosovë !!

Përgjatë mbledhjes së Komisionit për politikë të jashtme të Parlamentit Evropian, ku u votuan amandamente të shumta në raportin për Kosovën të përgatitur gna Viola Von Cramon, Franca, Spanja dhe shtete të tjera dolën kundër p roceseve të Kosovës.

Në mesin e shumë amendamenteve të propozua.ra në raportin për Kosovën, kishte edhe kërkesa që të hiqet paragrafi, përmes së cilit ftohen pesë vendet e BE-së, që nuk e kan,ë njohur Kosovën, ta bëjnë një gjë të tillë. Një kërkesë të tillë kanë bërë sidomos deputetët nga Spanja dhe shtete të tjera, që ende nuk e kanë njohur pavarësinë e Kosovës.

Kundër thirrjes për liberalizimin e vizave u propozuan disa amendamente nga disa deputetët të ekst,remit të djathtë, sidomos nga Franca.

Rezolutat e Parlamentit Evropian shprehin qëndrime politike të këtij institucioni të BE-së, por nuk janë ligjërisht të obligueshme për vendet anëtare. Prandaj, edhe thirrjet e deritanishme të PE-së për njohjen e Kosovës nga pesë shtetet e bllokut evropian si dhe ajo për liberalizimin e vizave, nuk kanë pasur ndonjë efekt.