Geci: Kemi ra në pritë me Adem Jasharin e Rexhep Selimin, Ademi e shkeli një tel, u ndëgjua zhurma

Ne nuk ishim të sigurtë se a ishte rruga e lirë, apo jo, sepse në mesditë, më 28 shkurt 1998, te vendi i quajtur “te betoni”, në rrugën Skënderaj – Drenas, kishte pasur luftime. Aty kishin luftuar Njësiti i Llaushës, Islam, Liman e Sejdi Geci. Një pjesë e konvojit të policisë së shkijeve, dyshohei se ka mbetur te Lisat e Xanit. Unë e pyeta Ademin: :

– Nipash çka po thua ti? A po nisemi a jo?

Ai m’u përgjigj: – Tash do të kalojmë këndej, kush do me ardhë me ne mund të vijë!

Ne dëgjuam Komandantin Legjendar, Adem Jasharin dhe u nisëm. Ademi, Sylejman Selimi, Musli Geci e Nuradin Lushtaku shkuan pjesës së poshtme, nën shtëpitë e Xanëve. Ndërsa ne grupi tjetër jemi nisur stomit tjetër me qëllim për ta kaluar rrugën. Edhepse Abedin Rexha na ka lajmëruar me radio-lidhje duke thënë se: – Rruga është e lirë! Faktikisht kishte qenë e kundërta, policia serbe kishte qenë në një shtëpi aty te Lisat e Xanit. Ai nuk e kishte ditur që policia kishte mbetur ende aty. Ai ka menduar se policia serbe ka shkuar në Drenas. Ndërsa ne u nisem duke menduar se rruga është e lirë dhe kemi rënë në pritë. Fati ishte se Ademi kishte shkuar pjesës së poshtme dhe ka shkelur në një tel. Menjëherë pas zhurmës së telit kanë pasuar të shtënat e policisë serbe në drejtimin tonë.

Fatbardhësisht, ne kemi qenë të gjithë nën stomin e rrugës, asnjë prej nesh nuk është qëlluar. Ademi ka filluar të shtijë në drejtim të tyre pastaj është kthyer, pushko-mitralozët serbë kanë filluar të përgjigjen, Rexhep Selimi ka qenë në rrugë, mbi asfalt, dhe u tërhoq prapa, vetëm Miftar Qerimi që e shoqëronte Rexhepin e kaloi pritën dhe fati e deshi të mos e rrokë asnjë plumb dhe shkoi në Llaushë.

Të gjithë të tjerët jemi kthyer mbrapa dhe kemi marrë një pendë kuajsh, për t’i transportuar të plagosurit. Ata që nuk kanë mundur të ecin i kemi dërguar në Morinë, prej Morine në Rrezallë e pastaj në Ticë, ku gjendei mjeku Fadil Beka, i cili në atë kohë ishte fillestar, fakultetin e kishte kryer në Shqipëri, mjek tjetër nuk kishte. Në odën e Fadil Bekës të plagosurit kanë qendruar disa ditë, Sabit Lladrovci, Musë Jasharaj dhe dy-tre veta tjerë.