GJERMANI: Lajm i rëndësishëm… Ja vendimi çfarë do të mbyllet atje…


Pjesa më e madhe e jetës publike po mbyllet këtë muaj. Shumë biznese u detyruan të mbyllen për një muaj si pjesë e rregullave në të gjithë vendin për të ngadalësuar përhapjen e koronavirusit.

Qëllimi është që të vendoset situata nën kontroll në mënyrë që spitalet të mos tejkalohen dhe në mënyrë që njerëzit të mund të takohen përsëri në kohën e Krishtlindjes.

Mbani në mend se ka disa rregullore të ndryshme në shtetet individuale – ne kemi renditur disa këtu, transmeton albinfo.ch.

Mikpritja, Restorantet, kafenetë, pub-et dhe baret janë të mbyllura. Ata mund të ofrojnë ose dorëzojnë vetëm ushqim dhe pije për marrje. Kohët e hapjes mund të ndryshojnë nga shteti në shtet. Në Berlin ekziston një ndalim për hapjen dhe shitjen e alkoolit pas orës 23:00, ndërsa në Mynih ora e ndalimit është 10:00.Mensa, Mensat në vendin e punës mund të hapen. Zbatohen rregulla më të rrepta siç janë vetëm dy persona që mund të ulen në të njëjtën tryezë.

Teatrot, operat, muzetë, sallat e koncerteve, kinematë dhe vendet përkujtimore janë mbyllur. Të gjitha ngjarjet argëtuese, të tilla si koncertet ose vendet e vallëzimit, nuk lejohen “me një publik të pranishëm fizikisht”. Sidoqoftë, ngjarjet në Internet, të tilla si koncertet transmetuese, sigurisht që janë të lejuara. Bibliotekat dhe shkollat ​​e muzikës mund të qëndrojnë të hapura në disa shtete.

Koha e lirë, Parqet e kohës së lirë, arkadat e dëfrimeve, kazinotë, dyqanet e basteve, saunat, banjot me avull dhe bordellot janë mbyllur

Terrenet e lojërave nuk përmenden qartë në dekretin e qeverisë. Sidoqoftë, mund të supozohet se ato do të qëndrojnë të hapura. Fëmijët nuk kanë pse të mbajnë një distancë minimale prej 15 metrash në terrenet e lojërave – por prindërit shoqërues e bëjnë këtë.