GJERMANI/ MERKEL propozon PLANIN e Ri !! Ja çfarë do të ndodhë…

Gjermania po shikon përpara për zbutjen e masave Covid-19 dhe daljen nga mbyllja që ka qenë në fuqi që nga nëntori…

Të hënën Merkel thuhet se u tha anëtarëve të Partisë së saj Demokristiane (CDU) se masat e bllokimit mund të lehtësohen në disa faza, të kombinuara me rritjen e testimit të koronavirusit. Këtu janë tri fushat që do të përqendrohen:

Kontaktet personale (kjo i referohet sa persona mund të takoni) Shkolla dhe shkolla profesionale Sportet, restorantet / kafenetë dhe kultura. Qëllimi është për të bërë të mundur rihapjen.

Kancelarja bëri thirrje për një rihapje të kujdesshme, shoqëruar me më shumë prova.

Megjithatë, ajo e pranoi që publiku ishte i etur të dinte hartën e Gjermanisë për një lloj normaliteti.

Një grup pune me shefin e stafit të Merkel-it, Helge Braun dhe krerët e kancelarive të shtetit do të hartojnë së bashku një plan se si të rihapin jetën publike.

Ata synojnë të paraqesin planin në bisedimet e ardhshme midis Merkel dhe udhëheqësve të shtetit më 3 mars, përcjell tutje albinfo.ch.