GJERMANI: Nga sot rinis karantina, bare e restorante të mbyllura, Ja çdo bëhet me shkollat


Nga e hëna, baret, restorantet, teatrot, pishinat dhe sallat e fitnesit do të mbyllen për një muaj, dhe organízimet publike do të kufízohen deri në dy familje maksimumi ose mbledhje deri në dhjetë persona.

Ky eshte rregulli i ri qe do te futet ne fuqí nga dita e hene ndaj eshte periudhe e vesh tire dhe besojme se kjo do jete e fundit.Por shkollat shkollat, çerdhet dhe dyqanet do të qëndrojnë të hapura.

Sipas Kancelares, “populstët që pretendojnë se koronavirusi është i padëmshëm janë të rrezíkshëm dhe të papërgjegjshëm”.

“Gënje shtrat dhe dezinformimi, teoritë e konspíracionit dhe urre jtja dëm tojnë jo vetëm debatin demokratik, por edhe luf tën kundër vírusit,” tha ajo, duke shtuar se kjo e vë në rre zik jetën e njerëzve.

“Dimri do të jetë i vësh tirë,” tha ajo. “Katër muaj të gjatë, të vësh tirë. Por do të marrë fund ”.

Ndaj duhet te ruajm distancimin social dhe te jemi te kujdesshem te ruajm veten tone dhe familjet tona.
Perdorni masken dhe lani duart.