Gjithçka është e qartë, deri sa të jetë NATO dhe BE, Serbia e Rusia nuk mund ti bëjë asgjë Kosovës

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka përmendur bilancin e l uftës së fundit të Kosovë, në një konferencë të përbashkët me kancelarin e Austrisë, Karl Nehammer.Kurti pohoi se në l uftën e fundit në Kosovë nga vendi janë d ëbuar 860 mijë qytetarë, janë sh katërruar 120 mijë shtëpi e janë dhu nuar mbi 20 mijë vajza e gra.

“Nuk ka dyshim që autokracia e cila zhvillonte luftë hibride e udhëhequr nga Kremlini është shndërruar në një despotizëm që bënë luftë duke shkelur çdo normë ndërkombëtare e njerëzore dhe në të njëjtën kohë pa qenë e provokuar dhe në mënyrë të pajustifikueshme s ulmon një kombe një shtet tjerët. Ne jemi shokuar nga pamjet në Ukrainë sepse na e kujtojnë vuajtjen tonë para 23-24 vjetëve ku poashtu për çdo ditë në Kosovë kishim m asakra nga policia dhe ushtria e M illosheviqit.

Dhe kur u depërtuan rreth 860 mijë qytetarë të vendit tonë jashtë shtetit dhe 20 mijë gra e vajza u dh u nuan, 120 mijë shtëpi u patën sh katërruar ose djegur dhe 80% e popullsisë janë dëbuar prej shtëpive të tyre në pranverën e viti 1999”, tha ai në një konferencë të përbashkët me kancelarin austriak.

Ai përmendi se si asokohe Serbia dhe J ugosllavia u s anksionuan për s ulmin ndaj Kosovës.“Edhe atëherë ka pasur sanksione ndaj J ugosllavisë dhe Serbisë së M illosheviqit që u pasuan me ndërhyrjen e NATO-s që përfundimisht e ç liroi Kosovën në qershor të vitit 1999., një ndërhyrje që u bë për ta ndalur gj enocidin në Kosovë”, tha ai.