Gjuriq: Shqiptarët shumë mirë e dijnë se Serbia s’do ta njohë Kosovën

Gjuriq

Serbia në kuadër të normalizimit të raporteve me Kosovën nuk do ta pranojë as në mënyrë të tërthortë dhe as të drejtpërdrejtë pavarësinë e Kosovës, ka deklaruar të mërkurën shefi i Zyrës për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Marko Gjuriq, në bisedën me ambasadorin e Izraelit në Serbi, Jahel Vilan.

Gjuriqi ka theksuar se dialogu në Bruksel aktualisht është “peng i mosgatishmërisë së Prishtinës që ta zbatojë obligimin e marrë përsipër para shtatë vjetësh e gjysmë, për krijimin e Asociacionit të Komunave me shumicë serbe”.

Duke folur rreth marrëveshjes së nënshkruar në Washington, në fillim të muajit, Gjuriqi ka thënë se pret që Izraeli, në frymën e miqësisë tradicionale “të vazhdojë të ketë respekt për interesat serbe”.