Gjykata në Hagë: Ja çka do të ndodh me Hashim Thaçin dhe tre anëtarë të tjerë të UÇK-së!


Gjykata Speciale për Kosovën me seli në Hagë beson se Hashim Thaçi dhe tre anëtarët e tjerë të Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së duhet të qëndrojnë në parabur gim për shkak të rrezíkut real të ndikimit dhe fríkësímit të dëshmítarëve, si dhe rrezíkut për t’i mobilizuar mbështetësit e tyre në mënyrë që t’i parandalojnë procedurat gjy qësore.

“Në këto rrethana, të paktën derisa të dëgjohen dëshmitarët dhe të sigurohen provat, paraburg imi është i domosdoshëm”, theksohet në kërkesën e Prokurorisë për parabur gimin e tyre, që u publikua sot.

Mbrojtja dje paralajmëroi se do ta kërkojë heqjen e parabur gimit dhe lirimin e tyre të përkohshëm.

“Ata kanë mjete, motiv dhe mundësi për të ndikuar në dëshmitarët, viktimat ose bashkëpunëtorë dhe në mënyrë tjetër ta parandalojnë procedurën”, tha Prokuroria dhe shpjegoi në detaje se si Thaçi dhe Kadri Veseli dhe Shoqata e Veteranëve të Luf tës së UÇK-së ndikuan që kjo prokurori dhe gjykatë të shfuqízohen.

Përveç Thaçit dhe Veselit, në ak takuzën e prokurorisë ndodhen edhe Jakup Krasniqi dhe Rexhep Selimi. Ata ak uzohen për dhjetë ak uza për kríme kundër njerëzimit dhe kríme Iufte.

Related Posts

A Lowly Shepherd Is Able To Get The Better Of A Yuppie Stranger

A shepherd was herding his flock in a remote pasture when suddenly a brand-new BMW advanced out of the dust cloud towards him. The driver, a young…

A Little Girl Explains The True Meaning Of Her Simple Dress

“Do you like my dress?” A little girl asked of a woman passing by. “My mommy made it just for me,” she said with a tear in…

Woman Wins $350 Million Dollar Powerball, Decides To Share New Wealth With Veterans Who Need It

Most of us have a list ready with the things we would do if we ever win a Powerball lottery. But one recent winner in Iowa surprised…

Are you quick enough to spot all the differences in 23 seconds? Try now!

The image shared above shows two men reading the newspaper in the bed. There are 7 differences between the two men reading newspaper pictures. Are you quick…

Woman Defends Her $130 Engagement Ring After Sales Clerk Says It’s “Pathetic”

In November 2016, Ariel Desiree McRae’s post on Facebook went viral. She was defending her $130 engagement ring after a jewelry store employee made a negative comment…

Miley Cyrus’ Sister Turns Heads Over ‘Inappropriate’ Outfit During Performance

Photo Credit: Entertainment Tonight Note: we are republishing this story, which originally made the news in October 2020, in light of recent reports that show more and…