Gjykata Speciale në Hagë i jep dënim marramëndës Sali Mustafës, ish pjesëtarit të UCK-së

Gjykata Speciale e ka shpallur fajtor dhe e ka dënuar me 26 vjet b urg ish-pjesëtarin e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Salih Mustafën.

Ai është shpallur fajtor për veprat: v rasje e paligjshme, t orturë dhe ndalim arbitrar.

Ky është aktvendimi i parë i këtij institucioni lidhur me hetimet për k rime lufte në Kosovë.

Në përmbledhje të aktgjykimit, Kryegjakatësja Mappie Veldt-Foglia ka thënë se dëshmitë e dëshmitarëve kanë qenë të qarta, koherente dhe përputhëse.

“Dëshmitë e kanë konfirmuar njëra-tjetrën”, ka thënë ajo.