Grenell u bën thirrje evropianëve që të ndryshojnë strategjinë: Lirojeni menjëherë Hashim Thaçin nga Haga

Ish-i dërguari i Shteteve të Bashkuara të Amerikës për dialogun Kosovë-Serbi, Richard Grenell, u ka bërë thirrje evropianëve që të ndryshojnë strategjinë e tyre.

Përmes një postimi në Twitter, Grenell ka kërkuar gjithashtu lirimin e ish-presidentit Hashim Thaçit nga Haga.

“U bëj thirrje evropianëve që të ndryshojnë drejtimet e strategjisë së tyre Kosovë-Serbi. Ata NUK po e ndihmojnë krizën ballkanike – po e përkeqësojnë atë me ndërhyrjet e tyre të njëanshme dhe të çrregullta. Dhe lironi Hashim Thaçin menjëherë nga Haga”, ka shkruar ai.