Halil Geci: Adem Jasharin e tradhtuan shokët, Publikon emrat që i akuzon për tradhti


Halil Geci i cili njihet për shkrimet e shumta e të guxímshme dhe shumë dometh ënëse karshi rrugëtimit që po kalon Kosova nga politikanet e papërgjegjshëm duke i sjellë Kosovës marrëveshje të dë mshme.

Ai flet se si u bojkotua nga LPK-ja Adem Jashari duke mos i afruar as një lloj ndíhme me ar matim, as ndíhmë rezistence…!

Ai tutje tregon se Adem Jashari është nip i Gecve të Llaushës, nip i kushërnijve të tij, por që me 7 Vëllezërit kishte një lidhje më ndryshe.

“Ademin e tradh tuan shokët e vetë, por edhe LPK-ja që udhëhiqej nga Xhavit Haliti, Ibrahim Kelmendi, Hashim Thaçi dhe disa të tjerë që ne i quajmë koman dantet e Rognerit në Tiranë… ku Ademin e lanë pa ar matim, edhe pse ai kërkonte vazhdimisht ata binin ar matim, por ua shpërndanin grupeve të tyre Marksíste-Leníniste Enveríste dhe Ademin e anash kalonin, dhe e quanin si të afërt me Rugovën. Ademit nuk ju gjenden afër asnjë nga shokët e tij, ata që gjithmonë rrinin me të, fatk eqësia është se asnjë nga shokët e tij nuk e ka krísur asnjë kapcoll, me përjashtim të Naim Lushtakut ku ka rezistuar nga kulla e tij aq sa deri ju kanë harxhuar predhat….!Ata që sua ndalen pushkën polícisë dhe ush trisë Serbe për tri dit rresht ishim ne dajallarët e Llaushes, pikërisht unë Halil Geci me vëllaun tim Ganiun dhe Besim Dajakun, por edhe me Sejdi e Jetullah Geci që ishin dajtë e Ademit. Vlen të theksohet se policia dhe ush tria Serbe se pari e kishin rrethuar Llaushen që të mos mundemi të ju shkojmë në ndíhmë Ademit pastaj kanë filluar gran atimet mbi familjen legj endare të Shabanit”, rrëfehet Geci.

“Tri dit rresht u munduam ta ndíhmonim me aq sa mujtem por mundësia ishte e vogël, ngase arsenali i madh ush tarak e polícorë i Serbisë karshi ar matimit dhe numrit të gueríles tonë ishte i madh, si me numër usht aresh, si me ar matim, neve në atë kohë ishim afro 20 veta kurse në përballje me polícinë dhe ushtrínë serbe gjatë tri ditëve aq sa ka zgjatur lu fta deri në flijimin e Jasharajve, ishim 5-6 veta, në krahasim me polic dhe ush tarë serbë që ishin me mia të organizuar nën koma ndën ushta rako polícore prefekte”, tregon në rrëfímin e tij Halil Geci./Radio Projekti 21