Hapen kufinjtë me europën! Gjermania jep superlajmin për shqiptarët

Gjermania ka dhënë një lajm të mirë për shqiptarët, pasi ka larguar Shqipërinë nga lista e vendeve me rrezik. Mësohet se kjo lëvizje erdhi pasi situata epi. demiologjike në vendin tonë është përmirësuar ndjeshëm.

Në të dhënat e publikuara nga Instituti Robert Koch thuhet se Shqipëria nuk është tashmë vend në rrezik me CO. V. ID-19.

Përmes kësaj deklarate, u bë me dije se Shqipëria ishte në listën e vendeve që kanë paraqitur rrezik të paktën në 10 ditët e fundit por tanimë, rre. ziku nga pa. ndemia C . OV. ID është më i ulët dhe situata nuk është probl. ematike.

Për qytetarët të cilët udhëtojnë drejt Gjermanisë është e nevojshme paraqitja e një testi negative PCR, por që hiqet ka. rantina e detyrueshme 10 ditore.

Masat e reja do të hyjnë në fuqi nga 9 maji. Ndërkaq në listën e vendeve me rr. ezik të lartë janë Egjipti, Andora dhe Argjentina.

Ndërkohë që Kosova, Maqedonia e Veriut dhe Serbia konsiderohen si zona me inc. idencë të lartë që nga janari.