Haradinajt, vëllau i Rexhep Selimit e vëllau i Gani Gecit, disa nga përfituesit e privatizimit


Politikanë nga të gjitha partitë që kanë përfituar nga privatizimi. Në kohën kur AKP po privatizonte pronat shoqërore, Haradinaj bleu 200 hektarë tokë të shtetit. Për këto prona, Familja Haradinaj ka paguar 75,000 euro.
Kryetari i AAK-së, ka thënë se i ka blerë këto toka për t’ia kthyer Gllogjanit pronat që ish sistemi ua kishte marrë banorëve.

Por, ky nuk është i vetmi nga Haradinajt e Gllogjanit që përfitoi nga privatizimi. Edhe Nasim Haradinaj, bleu tokë nga AKP-ja. Në vitin 2004 ai ka blerë 220 hektarë tokë shoqërore, që i kushtuan atij 3 milionë e 300 mijë euro. Por ka edhe shumë të tjerë që sot janë persona publik dhe që kanë përfituar nga Privatizimi.

Në dokumentet që T7 ka siguruar, shihet se në AKP shumë toka bujqësore, lokale e fabrika janë blerë nga ata që sot mbajtë pozita të caktuara shtetërore. Por që në disa raste blerjen e kanë bërë në emër të vëllezërve dhe familjarëve të tyre. Aty shihet se Selman Selimi, vëllai i ish-komandantit të Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së, Sylejman Selimi, ka privatizuar tokë prej më shumë se 3 hektarë tokë në vlerë prej 390 mijë eurove.

Në vitin 2014 ai kishte privatizuar edhe një tokë tjetër në vlerë prej 164 mijë eurove. Po në vitin 2014, në emrin e Selman Selimit është privatizuar një parcelë tokë dhe një ndërtesë administrative në vlerë prej 101 mijë eurosh. Ilaz Selimi, vëllai i deputetit të Lëvizjes “Vetëvendosje”, Rexhep Selimi, në vitin 2009 ka privatizuar edhe një hapësirë tokë bujqësore prej 1,938 metra katrorë në vlerë prej 102 mijë eurove.

E blerje nga AKP pati edhe nga vëllau i Gani Gecit, Halil Geci, Nën emrin e Halil Gecit në vitin 2005 është privatizuar fabrika “Përparimi LLC” në Skenderaj për 1 milion e 200 mijë euro. Njëjte ka vepruar edhe vëllai tjetër i Gani Gecit, Nebih Geci. Në këto lista shihet se Geci ka privatizuar më shumë se 2 mijë metra katrorë tokë bujqësore në vlerë prej 155 mijë eurove në vitin 2009.

Në të njëjtën ditë, figuron se ai e ka privatizuar edhe një tjetër parcelë në vlerë prej 200 mijë eurosh. E njëjte veproi edhe Musa Jashari, që ishte përgjegjës për Veprime Operacionale në Zonën e Pashtrikut në luf tën e UÇK-së. Jashari ka privatizuar një lokal dhe tokë në Mitrovicë në vlerë prej 39 mijë eurosh në vitin 2007. E pa privatizuar toka nuk kanë mbetur edhe politikanë të tjerë.

Nevzad Isufi, kryetar i Grupit të Asamblistëve të Lëvizjes “Vetëvendosje” në Gjilan, në vitin 2014 ka privatizuar 186,034.00 metra katrorë, tokë kullosa në vlerë prej 80 mijë eurove. Pak para se të blejë tokën, Isufi në Agjencinë Kundër Korrupsionit kishte deklaruar para në bankë rreth 15 mijë euro, ndërkohë pasi e ka blerë tokën, në vitin 2015 ka deklaruar para të gatshme në bankë vetëm 350 euro dhe nuk ka deklaruar ndonjë borxh.

Edhe ish-deputet i Lëvizjes “Vetëvendosje” , Florin Kelmendi në kohën sa ka qenë deputet, në vitin 2012 e ka privatizuar një lokal 70 metra katrorë për vetëm 5,500 euro. Këta janë vetëm disa nga emrat e atyre që përmes privatizimit kanë blerë prona me një çmim të ulët kurse tash vlera e tyre është shumë e madhe. /T7/Express

Related Posts

Darci Lynne sings cowboy duet with a puppet and she blows the audience away with her yodeling

Darci Lynne has her own show in Vegas now and this type of performance is a good example why. She’s got a lot of talent! When she…

A Lowly Shepherd Is Able To Get The Better Of A Yuppie Stranger

A shepherd was herding his flock in a remote pasture when suddenly a brand-new BMW advanced out of the dust cloud towards him. The driver, a young…

A Little Girl Explains The True Meaning Of Her Simple Dress

“Do you like my dress?” A little girl asked of a woman passing by. “My mommy made it just for me,” she said with a tear in…

Woman Wins $350 Million Dollar Powerball, Decides To Share New Wealth With Veterans Who Need It

Most of us have a list ready with the things we would do if we ever win a Powerball lottery. But one recent winner in Iowa surprised…

Are you quick enough to spot all the differences in 23 seconds? Try now!

The image shared above shows two men reading the newspaper in the bed. There are 7 differences between the two men reading newspaper pictures. Are you quick…

Woman Defends Her $130 Engagement Ring After Sales Clerk Says It’s “Pathetic”

In November 2016, Ariel Desiree McRae’s post on Facebook went viral. She was defending her $130 engagement ring after a jewelry store employee made a negative comment…