Harrojeni Gjermaninë ky është shteti që ka hapur dyert e punësimit, rrogat deri në…

Prej disa vitesh tashmë, Gjermania është destinacioni më i kërkuar nga shqiptarët dhe emigranttët e vendeve të ndryshme për të jetuar. Pasi shteti gjerman hapi dyert për punësimin e emigranttëve, një gjë të tillë ka bërë edhe një vend tjetër me një zhvillim shumë të madh.

Japonia vuaan nga një mungesë e theksuar e punëtorëve, e cila ka sjellë që qeveria të marri vendimin për të hapur dyert për 340 mijë emigrantë. Shteti japonez është një nga vendet me ekonomi më të fortë, por numri i lin-djeve është pakësuar shumë dhe popullsia e saj po plaket me ritme të shpejta.

Si p asojë, qeveria e drejtuar nga Shinzo Abe ka përgatitur disa ditë më parë një paketë masash që favorizojnë hyrjen dhe punësimin në Japoni nga vendet e AzisëJuglindore.

Sektorët, ku ka nevojë më shumë për punëtorë janë ndërtimi, shëndetësia dhe teknologjia, keto jane detajet e fundit,shkruan ditorja.