Historia rrëqethëse e boksierit nga Istogu, i cili u stërvit fshehurazi nga prindërit e tij dhe që u gjet i vdeku r pak para meçit të madh


Të shtunën e 4 dhjetorit 2011, në banesën e tij në Mynih, u gjet pa shenja shenje jete kampioni i botës në boks Besim Kabashi.

Më 9 dhjetor të atij viti, ai duhej të shkonte në negociata para meçit dhe një javë më vonë ai kishte për të mbrojtur titullin e kampionit.

Kishte shumë dyshime për vd ekjen e tij, por rezultatet nga Instituti Mjekësor treguan se ai ka ndërruar jetë nga su Imi në zemër.

Por, kush ishte Besim Kabashi?

Besim Kabashi u lind më 27 shkurt të vitit 1976 në Gurrakoc të Istogut dhe ai ishte fëmija më i vogël nga shtatë fëmijët – kishte katër vëllezër dhe dy motra.

Sa jetonte në Kosovë, inspirimin për sportet luftårake e merrte te vëllai i tij Samiu, i cili e donte mjaft boksin, por edhe nga kushëriri i tij Naim Kabashi i cili merrej me karate.

Kabashi si i ri – 17-vjeçar – filloi të stërvitej fshehurazi nga prindërit e tij në një klub boksi dhe në karrierën e tij, ai kërkonte një sfidë sportive.

Më pas, ai mësoi shumë edhe në Augsburg, por nga këtu u largua sepse donte sfida më të mëdha.

Pas një pauze, Besim Kabashi rikthehet më i fuqíshëm se kurrë më parë duke fituar titullin e kampionit evropian deri në 95 kilogramë dhe pastaj atë të kampionit botëror.

Përmbledhje:

“Besim Kabashi (27 shkurt 1976 – 4 dhjetor 2011) ishte një kikboksier kosovaro-gjerman i cili garoi në divizionet e peshave të lehta, peshave të lehta dhe peshave të rënda. Ai filloi trajnimin e tij në Gjermani pasi emigroi nga Kosova dhe fillimisht garoi si një luf tëtar -79 kg / 174 lb përpara se të kalonte nëpër klasat e peshave derisa përfundimisht të arrinte peshën e rëndë. Pas zgjedhjeve si një kampion gjerman dhe evropian, Kabashi fitoi titullin WKA World Heavyëwight Muay Thai në 2008. Ai e mbrojti këtë rrip shumë herë dhe kishte një raport mbresëlënës 80% të nokauteve”.

Related Posts

A Lowly Shepherd Is Able To Get The Better Of A Yuppie Stranger

A shepherd was herding his flock in a remote pasture when suddenly a brand-new BMW advanced out of the dust cloud towards him. The driver, a young…

A Little Girl Explains The True Meaning Of Her Simple Dress

“Do you like my dress?” A little girl asked of a woman passing by. “My mommy made it just for me,” she said with a tear in…

Woman Wins $350 Million Dollar Powerball, Decides To Share New Wealth With Veterans Who Need It

Most of us have a list ready with the things we would do if we ever win a Powerball lottery. But one recent winner in Iowa surprised…

Are you quick enough to spot all the differences in 23 seconds? Try now!

The image shared above shows two men reading the newspaper in the bed. There are 7 differences between the two men reading newspaper pictures. Are you quick…

Woman Defends Her $130 Engagement Ring After Sales Clerk Says It’s “Pathetic”

In November 2016, Ariel Desiree McRae’s post on Facebook went viral. She was defending her $130 engagement ring after a jewelry store employee made a negative comment…

Miley Cyrus’ Sister Turns Heads Over ‘Inappropriate’ Outfit During Performance

Photo Credit: Entertainment Tonight Note: we are republishing this story, which originally made the news in October 2020, in light of recent reports that show more and…