Historiani Turk: Perandoria Osmane ia dhuroi Serbëve tokat e Shqiptarëve

Historiani Turk: Perandoria Osmane ia dhuroi Serbëve tokat e Shqiptarëve.

Ai thotë së “Shqiptarët janë autokton, janë ilir, nuk janë as sllav e as grek…

Në një video që po qarkullon në internet, një historian turk, thotë se Perandoria Osmane ia dhuroi serbëve tokat shqiptare.

Gjatë intervistës së dhënë për Televizionin turk “Avaz” ai ka thënë se shqiptarët ballkanas, janë ilir autoktonë.

“S’janë as grek e as sllavë”, thotë ai, duke shpjeguar se gjatë luftës turko-ruse ka pasur shumë reaksione negative në Ballkan.

“Shqiptarët patën shumë goditje pasi ishin në kufi me sllavët. Rusët ishin në krahun e serbëve”, thotë ai, duke thënë se “për fat të keq, osmanët nuk fituan asnjë luftë me rusët”.

E këto humje të osmanëve, historiani turk thotë se faturën e paguanin shqiptarët.

“Shqiptarët ishin populli që frenonte sllavët dhe filluan të humbisnin toka”, thotë historiani.

Ai gjithashtu tregon se si anglezët në atë kohë, i erdhën në ndihmë Turqisë, pasi nuk donin që rusët të merrnin Stambollin.

“Shumë toka iu dhuruan Serbisë”, thotë ai, duke treguar se tokat e shqiptarëve që u dhuruan ishin Presheva, Nishi, Vranja.