Hoxha nga Mitrovica: “Kanuni i Lekë dreqit duhet të digjet”

Hoxha nga Mitrovica

Imami i xhamisë së Shipolit në Mitrovicë, Fatmir Latifaj, ka deklaruar se Kanuni i Lekë Dukagjinit është kanuni i “Lekë dreqit” dhe si i tillë ai duhet të digjet, pasi që ka instalu gja kmarrjen midis shqiptarëve.

“Ky është kanuni i Lekë dreqit i cili është i porositur për ta prishur shqiptarinë. Atë duhet me dj eg, prej koke, prej zemre edhe prej biblioteke. Nuk bën me ekzíkstu ai”, ka thënë hoxha Latifaj.

Tutje ai ka thënë se po bën thirrje publike që ky kanun të largohet nga toka dhe rafti i shqiptarëve.

Ndryshe Kanuni i Lekë Dukagjinit është grup lígjesh tradicionale shqiptare. Kanuni ishte kryesisht gojor dhe u botua me shkrim vetëm në shekullin e 20’të ja VIDJEO KETU