Hoxhë Shefqet Krasniqi: Festimi i Vitit të Ri është haram, Islami ka vetëm dy festa!

Hoxhë Shefqet Krasniqi në një intervistë për IndeksOnline ka folur rreth festës së Vitit të Ri.

Krasniqi thotë se në Islam janë vetëm dy festa, Bajrami i madh dhe i vogël.

Sipas tij, festimi i Vitit të Ri është haram andaj nuk duhet festuar.

“Ne nuk mund ta shtojmë fenë tonë, është e plotë. Nuk mund t’i bëjmë tre festa në islam, janë vetëm dy. Andaj, cdo festë e cdo kujt tjetër për muslianin është e ndaluar, haram, që konsiderohet mëkat i madh, ndër to edhe e ashtuquajtuara festa e Vitit të Ri”.