I dha çelësat e shtëpisë shokut, i riu shqiptar s’u beson syve kur kthehet

Një 24-vjeçar me emrin Robert.L nga Velipoja do të gj ykohet në gjykatën e Tiranës për a kuzën e vj edhjes, katër muaj pas d enoncímit të shokut të tij.

Dorian Qoli i tha polícisë se një ditë i pandehuri i kishte kërkuar çelësin e shtëpisë.

“E kam shok dhe më tha që në shtëpinë ku ai jeton me qira kishte njerëz. Më kërkoi çelësin sa të hante bukë e të pushonte”.

Por pas bujarisë së shokut, 24-vjeçari është zh dukur bashkë me çelësin.

Ndonëse k allëzuesi e ka telefonuar shpesh, i akuzuari justifikohej se gjendej në Kombinat dhe se do vonohej. Në këto kushte duke qenë se nuk kishte ku të qëndronte, Doriani, mëson Gazeta Si e ka hapur derën e shtëpisë me f orcë.

Panorama që i shfaqur para syve ishin dhomat e boshatísura. Në shtëpi mungonin orenditë, mes tyre lavatriçja, frigoriferi dhe soba me korrent. Siç përmendet në kërkesën për gjykím, Doriani e ka telefonuar i sh qetësuar shokun e tij duke e pyetur për orenditë, por ka marrë si përgjigje “Do t’i sjell, q etësohu”.

Polícia ka shpallur më pas në kërkim të riun, ndërsa babai i tij është p ërpjekur ta zgjidhë çështjen duke fshehur gabimin e të birit.

Arben Leka ka kryer sakaq një h etim paralel për të birin dhe ka z buluar se ai i kishte vje dhur pajisjet elektroshtëpiake për t’i lënë p eng në një dyqan, pasi pronarit i kishte një borxh.

I ati thotë në d osjen hetímore kur polícia e pyet se si i gjeti pajisjet që kishte “rr ëmbyer” Roberti dhe si i kishte marrë për t’ia kthyer të zotit?

Arben Leka: U përpoqa dhe arrita të flas në telefon me tim bir. E pyeta ku gjendej dhe më tha në Sarandë kam gjetur punë të re.

Pastaj më tregoi se kishte marrë një borxh prej 200 mijë lekë tek një dyqan tek Pazari i Ri dhe se derisa ta shlyente borxhin ishte detyruar të merrte orenditë e shokut duke i lënë p eng.

I gjeta 200 mijë lekë dhe i çova menjëherë tek dyqani i pengjeve dhe mora orenditë duke ia kthyer pas shokut të djalit.

I kërkoj falje Dorianit, të cilit edhe djali i ka kërkuar falje dhe lutem që im bir mos t’i përsërisë më gabime të tilla.

Por pavarësisht gjestit të të moshuarit, prokuroria e konsideron babain e Robertit thjesht si dëshmítar. Fati i 24-vjeçarit u caktua nga një e kspert i kërkuar nga h etuesit, i cili vlerësoi d ëmin dhe konkludoi që orenditë e vjed hura (që më pas u kthyen nga babai) kanë vlerën e 90 mijë lekëve.

Ky fakt juridiko p enal sipas prokurorisë parashikohet si vje dhje, një vepër që d ënohet me gj obë ose me b urgim deri në tre vjet. Këto të dhëna iu përcollën për gjykím të mëtejshëm gjykatës së Tiranës, që do ta gj ykojë si hajdut, ndonëse në fakt ai i ktheu pas të gjitha pajisjet.