I riu Kosovar që kultivon 300 krerë buallica! (VIDEO)

Është një lloj gjedhi që jeton në zona me ujë e në moçalishte. Ato përdoreshin dikur për transport pasi nuk tërhiqeshin edhe kur rrugët ishin me ujë apo baltë. Ndërkohë, edhe qumështi i tyre është i veçantë dhe pa kolesterol (prej të cilit prodhohet djathi mocarela) dhe mishi është mjaft cilësor, me shumë proteina e pa yndyrat të këqija.

Edhe në ditët e sotme po vazhdon kultivimi i tyre por në masë shumë të vogel. Në fshatin Llukafc i Thatë të komunes së Istogut kjo kafshë vazhdon të kultivohet.

Për më shumë shikojeni videon më poshtë: