”Isa Mustafa e Bujar Bukoshi i dhanë miliona Xhavit Halitit nga fondi 3%” (Video)

Në qendër të hístorísë së 3% pashmangshëm rishfaqet Isa Mustafa, që ishte ministër i financave në këtë Qeveri. Pas këtij kuvendi ai në televizionin publík do të jepte një intervistë.

Janë miliona e miliona marka që u dhanë nga shqiptarët për pavarësimin e Kosovës. U deponuan në dy fonde, atë të Qeverisë së Bujar Bukoshit që njihej si “3%-shi”, e që ishte më i madhi, dhe atë të LPK-së, që u pagëzua në fund si “Vendlindja Thërret”. Për asnjërin kurrë nuk ka pasur dokumente të bollshme publíke se sa peshonin. Mbi të gjitha: Kurrë nuk u zbulua se si u shpenzuan paratë që u mblodhën për l uftë.

InDoks dy vite më parë kishte transmetuar dokumentarin Milionat e “3%”-shit për UÇK-në”. Personazhe të këtij dokumentari e kishin përfshírë f ortë Isa Mustafën, por edhe Bujar Bukoshin me figura që LDK-ja nuk i sheh si f ortë míqësore.

Aktivisti i 3%, Gani Hoxha, në një intervistë për InDoks i kanë thënë fonde palígjshëm Xhavit Halitit.

“Të gjithë. Merre me mend, fillimi i viti 1998 pa vendim të Qeverisë së Kosovës, pa marrëveshje me kryetarët e fondit, është sígurt se Bujar Bukoshi si kryeministër me ministrin e Financave Isa Mustafën i vendosin dhe i ndanin e i tërhiqnin në një filiale të Deutsche Bankës në Ulm, dhe një vlerë prej 5 milion markave ja japin Xhavit Halitit, person i paverífikuar, person pa subjekt politik atëtëher. Dhe se a ka qenë pjesë e shtabit politik në atë kohë, këto janë pallavra, këto janë formu krejt mas sítuatës tepër të r ëndë në Kosovë, dhe kjo nuk është me u çudít”, ka thënë Hoxha.

Hoxha ka radhitur disa nga figurat që e l uftës që kanë manípuluar me fondin e 3%.

“E ke Jakup Krasniqin me këtë Nismën Social Demokrate, e ki Hashim Thaçi e Kadri Veseli që radhitën në PDK, e ki në Vetëvendosje Rexhep Selimin që është pjesë e fuqíshme e këtyre manípulímeve, e ke Bujar Bukoshin, tash s ekser për me ua bë pushtetin njerëzve, që nuk janë adekuat për themelim të Qeverise, e ke Isa Mustafën nga LDK, që jam i bindur se me rastin e shitjes së; Dardania Bank dhe përfundimin e Ufork-ut që ka përfundu akoma, është një marrëveshje që këta njerëz sa më shumë të organízohen, ta mbajnë pushtetin në nivel të Republikës, dhe të mos ketë asnjë mundësi të h etohen rreth këtyre ke qpërdorimeve”, ka shtuar Hoxha.