Ish ambasadori holandez ‘godet’ fort Serbinë: E pabesueshme çfarë bëjnë ata


Ish ambasadori i Holandës në Kosovë, Robert Bosch i ka reaguar sërish ashpër Serbisë përmes një postimi në Facebook.

Duke shpërndarë një intervistë të Jelena Milic, drejtoreshë e Qendrës për Studime Euro-Atlantike, ku thotë se “qeveria në Serbi është e vetmja që mund të krijojë një fushë për përmirësimin e marrëdhënieve serbo-amerikane”, ish ambasadori Bosch thotë se serbëve ju duhet shumë kohë për të kuptuar dëmin që i kanë bërë vetes dhe popujve të ish-Jugosllavisë.

“E pabesueshme ajo qfarë njerëzit guxojnë të pretendojnë! Mund të shihet se në qfarë rruge të gjatë duhet të kalojnë shumë serbë derisa të kuptojnë dëmin që i kanë bërë vetes, por edhe popjve të tjerë të ish Jugosllavisë. Përultësia është më e pakta që mund të presësh”, shkruan ish ambasdori Bosch.

Në këtë intervistë, Milic tutje kishte thënë se ‘qeveria ka arritur të bindë Shtetet e Bashkuara se ka kërkesa të vogla por shumë legjitime për zgjidhjen e statusit të Kosovës dhe se është e gatshme të bëhet një partner i rëndësishëm dhe i vlefshëm i Shteteve të Bashkuara në këmbim të atyre koncesioneve’.

Duke shpërndarë një intervistë të Jelena Milic, drejtoreshë e Qendrës për Studime Euro-Atlantike, ku thotë se “qeveria në Serbi është e vetmja që mund të krijojë një fushë për përmirësimin e marrëdhënieve serbo-amerikane”, ish ambasadori Bosch thotë se serbëve ju duhet shumë kohë për të kuptuar dëmin që i kanë bërë vetes dhe popujve të ish-Jugosllavisë.

“E pabesueshme ajo qfarë njerëzit guxojnë të pretendojnë! Mund të shihet se në qfarë rruge të gjatë duhet të kalojnë shumë serbë derisa të kuptojnë dëmin që i kanë bërë vetes, por edhe popjve të tjerë të ish Jugosllavisë. Përultësia është më e pakta që mund të presësh”, shkruan ish ambasdori Bosch.

Në këtë intervistë, Milic tutje kishte thënë se ‘qeveria ka arritur të bindë Shtetet e Bashkuara se ka kërkesa të vogla por shumë legjitime për zgjidhjen e statusit të Kosovës dhe se është e gatshme të bëhet një partner i rëndësishëm dhe i vlefshëm i Shteteve të Bashkuara në këmbim të atyre koncesioneve’.