“Ish-zyrtari i EULEX-it tregon kush i financon xhamitë e Kosovës!”

“Simo Pietiläinen është një avokat finlandez i cili kishte punuar në misionin e EULEX-it në Kosovë. Ai ka rr ëfyer për një gazetë finlandeze, përvojën e tij katër vjeçare në Kosovë.Avokati finlandez, Simo Pietiläinen, kishte punuar në Kosovë gjatë misionit të EULEX-it.Avokati finlandez ka thënë se shtetet si Katari dhe Turqia, e kanë rrítur ndikimin në Kosovë. Sipas tij, për çështjen e íslamizímit, këto dy shtete po i financojnë xhamitë që ndërtohen në Kosovë.

“Turqia ka f orcuar vazhdimisht pozícionín e saj, veçanërisht në Kosovë. Në mënyrë të ngjashme, vendet íslamíke si Katari, i cili vazhdimisht po financon ndërtimin e xhamive të reja dhe mbështetjen e grave me “mbulesa”, thotë Pietiläinen.Sipas Pietiläinen, misioni i EULEX-it, nuk ka mundur të integrojë në Kosovë atë që njihet si “praktika më e mirë evropiane”, por ka qenë në gjendje të ndikojë në administrimin e drejtësisë në çështjet e r ënda të krímeve të l uftës.Ai ka përmendur edhe rastin e dy familjeve të mëdha në Pejë, atë Elshani dhe Kelmendi.

Gjithashtu çështjen e Kanunit për të cilin thotë se është ende aktual në Kosovë.Ai thekson se v rasjet e nderit dhe gja kmarrja nuk janë besime is lamike, por praktikat e lashta zakonore të vendit.

Simo Pietiläinen thotë se pas l uftës, nuk janë dorëzuar a rmët nga qytetarët në Kosovë dhe nga viti 1999, një pjesë e tyre ka mbetur në duart e tyre.”