ITALI/ Ja çfarë pritet të ndodhë 10 ditët e ardhshme


Ministri i Shëndetësisë italiane, Roberto Speranza, ka thënë se 10 ditët e ardhshme do të jenë vendimtare për Iuftën kundër COVID-19 në Itali.

“Kurba e infektimit po stabílízohet”, i tha Speranza, gazetës së përditshme La Stampa.

“Është ende herët për të thënë por ka arsye për të menduar se masat e fundit po japin disa rezultate”.

“Shtatë deri në 10 ditët e ardhshme do të jenë vendímtare”, ka thënë më tej ai, shkruan agjencia e lajmeve ANSA.Ndryshe, në fillim të këtij muaji, qeveria italiane ka prezantuar një sistem me tri nivele të kufízimeve bazuar në rrezíkun nga COVID-19 të një rajoni: të verdhë, portokalli dhe të kuqe.

Në fundjavë, Campania dhe Toskana u futën në bll okim pasi u futën në zonat e kuqe me rrezík të lartë, duke u bashkuar me Kalabrinë, Lombardinë, Piemonte dhe Val d’Aosta, plus provincën autonome të Bolzano.

Abruzzo, Umbria, Basilicata, Liguria, Puglia, Sicilia, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia dhe Marche janë zona portokalli dhe përba llen me kufízime më pak të rre pta.

Pjesa tjetër e vendit është me rrezík të moderuar – të verdhë – edhe pse Basilicata ka mbyllur shkollat e saj deri në 2 dhjetor dhe Abruzzo duket se do të shkojë në bllokim.

Speranza gjithashtu tha se ai nuk pret që vaksínimi masív për COVID-19 të ndodhë deri në gjysmën e dytë të vitit 2021.

Related Posts

Darci Lynne sings cowboy duet with a puppet and she blows the audience away with her yodeling

Darci Lynne has her own show in Vegas now and this type of performance is a good example why. She’s got a lot of talent! When she…

A Lowly Shepherd Is Able To Get The Better Of A Yuppie Stranger

A shepherd was herding his flock in a remote pasture when suddenly a brand-new BMW advanced out of the dust cloud towards him. The driver, a young…

A Little Girl Explains The True Meaning Of Her Simple Dress

“Do you like my dress?” A little girl asked of a woman passing by. “My mommy made it just for me,” she said with a tear in…

Woman Wins $350 Million Dollar Powerball, Decides To Share New Wealth With Veterans Who Need It

Most of us have a list ready with the things we would do if we ever win a Powerball lottery. But one recent winner in Iowa surprised…

Are you quick enough to spot all the differences in 23 seconds? Try now!

The image shared above shows two men reading the newspaper in the bed. There are 7 differences between the two men reading newspaper pictures. Are you quick…

Woman Defends Her $130 Engagement Ring After Sales Clerk Says It’s “Pathetic”

In November 2016, Ariel Desiree McRae’s post on Facebook went viral. She was defending her $130 engagement ring after a jewelry store employee made a negative comment…