Izraeli i’a bën ”8 me 2” Vuçiqit për çështjen e Kosovës !

Ambasadori i ri i Izraelit ne Beograd, Yahel Vilan, ka thene se Izraeli e ka njohur pavaresine e Kosoves me 4 shtator dhe se puna e njohjes reciproke me nuk eshte çeshtje diskutimi.

Vilan ka thene se tash me Izraelit i mbetet te shohe se si nje veprim i tille te mos ndikoje ne raportet ne mes te Izraelit dhe Serbise.

Nuk eshte me ne pye.tje nese Izraeli do ta njohe ose jo Kosoven, sepse Izraeli e ka njohur Kosoven me 4 shtator, dhe tashme na mbetet te mos lejojme qe nje v eprim i tille te ndikoje ne raportet ne mes te Serbise dhe Izraelit, tha ambasadori i Izraelit.

Pastaj ambasadori Yahel Vilan tha se Izraeli ska nen shkruar asgje ne Izrael dhe qe ska qene pjese e Samitit ne Washington, derisa shton se njohjen reciproke e ka mirepritur krye ministri izraelit.

Ambasadori izraelit ka tre.guar se Vuçiqit nuk i ka pelqyer vendimi per njohjen e pa varesise se Kosoves dhe se nuk mbeshtet nje vendim te tille te Izraelit.

Megjithate, Vilan thone se Izraeli eshte shtet i pa varur dhe se vendimi per njohjen e Kosoves eshte vendim shteteror.