Ja për çfarë po bëhet Gati GJERMANIA në vitin 2021…

Shteti Gjermando të marrë më në fund një borxh prej 180 miliardë eurosh në 2021, për shkak të v alës së dytë që e ka d etyruar të zgjasë kufízimet, sipas buxhetit vjetor të miratuar në Komisionin e Financave nga Bundestag, shkruan ATSH.

Aprovuar, pas 17 orëve diskutime, ky buxhet parashikon një total prej 179,8 miliardë euro borxhe të reja për vitin 2021 dhe 498,6 miliardë euro për shpenzime publíke, sipas dokumentit përfundimtar.

Shteti gjerman do të marrë rreth 84 miliardë euro më shumë nga sa kishte parashikuar Ministria e Financave në shtator, para mbërritjes së v alës së dytë.

Bundestagu vendosi në fillim të nëntorit kufizime të reja duke mbyllur në mënyrë të veçantë baret, h otelet dhe qendrat kulturore dhe të argëtimit, që kanë ndikuar në ekonomi.

Dhe kancelarja gjermane, Angela Merkel njoftoi zgjatjen e këtyre m asave , pë rballë një s ituate shëndetësore që vazhdon të jetë sh qetësuese.

Si p asojë e kësaj, Berlini ka zgjatur për një muaj urgjencat të vendosura për të mbështetur kompanitë më të p rekura nga kufizimet, të cilat rëndojnë mbi buxhetin federal. Bundestagu miratoi buxhetin.