Nëna e 7-vjeçarit mes lotësh: “Jam betuar para akrivolit të djalit tim”

Kanë kaluar shumë vite nga tr a gj edia e Gërdecit por për familjarët e vi k t imave ngjarja duket sikur ka ndodhur dje. Ata kërkojnë drejtësi për familjarët e tyre që nuk jetojnë më. Një prej tyre është dhe Zamira Durda, nëna që humbi tra g j ikisht djalin e saj 7-vjeçar.

Ajo ka qenë sot në emisionin Breaking ku ka rr ë fyer se ka kërkuar që të rihapen hetimet për ish-ministrin e Mbrojtjes, Fatmir Mediu.

“Njoftimin e mora nga media. Është një pikë e vogël në oqeanin e Gërdecit, nuk është ndonjë entuziazëm i madh. Të shohim a do të rihapet hetimi nga SPAK. Jam zhgënjyer në të gjitha shkallët e gjyqësorit. Dosja ishte e gjitha në grup, nuk mund të ndahej ish-ministri. Në shkallën e parë u bë një gjykim i gjatë, u rrëzua ak u za për vr a s je, a k u za për falsifikim të firmës. Dhe për këto unë jam e pakënaqur. Në shkallën e parë u rrëzua ak u za për bu rgim të përjet shëm. Askush nuk bëri b u rg për dosjen e Gërdecit. Edhe Ylli Pinari u lirua nga b u r g u. U dhanë disa vendime qesharakë, ndërsa ak u zat ishin për vr a s je. Ak u za për Mediun u mbyll në gjykatën e Lartë për shkak të imunitetit, prandaj kërkuam rihapjen e dosjes. Kërkojmë që dosja të rihapët në tërësi. V i k tima, familja e vikt im ave, nuk ka patur asnjë të drejtë.”, tha zonja Durda .

Por pse kërkoi rihapjen e hetimeve vetëm për Mediun? Durda u shpreh në Top Neës se në Gërdec lëvizte ushtria shqiptare dhe gjithë transporti bëhej me makinat e ushtrisë. “E kishte për detyrë të na mbronte, jo të na v r i ste”, ndërsa tregon edhe betimin që ka bërë para ark iv olit të djalit të tij.

“Aty vepronte ushtria shqiptarë. Transporti bëhej nga ushtria, nuk mendoja se do na vr i ste Ministria e Mbrojtjes. E kishte për detyrë të na mbronte, jo të na v r i ste. Do vazhdoj të këmbëngul për drejtësi. Ti marrësh jetën një fëmije, nga predhat dhe municioni. Jam betuar para arki v olit të tim biri se do bëj drejtësi.”, tha Durda.