Jevtiq: Albin, Mos u bën edhe ti si Sllobodan Millosheviqi por duhet të…


Dalibor Jevtiq në Rubikon të KTV-së ka krahasuar politikat e Sllobodan Millosheviqit me ato që sot, sipas tij, po tenton t’i bëjë Albin Kurti, duke zgjedhur se me këtë flasë e me kë jo për bashkëpunim në qeverinë e ardhshme të Republikës së Kosovës.

Ai ka tërhequr vërejtjen se nuk do të lejojnë mosrespekt.

“Nëse dikush nuk na do në institucione, nëse vazhdimisht refuzon t’i pranojë serbët në mënyrë të barabartë, atëherë ne duhet të sjellim vendime ku shumë qartë do të themi se nuk do të lejojmë këtë mosrespekt. Kjo nënkupton që në përputhje me vendimet që do t’i sjellim në atë moment, do të vendosim edhe për pjesëmarrjen tonë në institucione dhe do të vendosim që duhet të tregojmë se refuzojmë të jemi vetëm të pranishëm sa për përqindje e kuota. E dini, Millosheviqi ka bërë gabime të mëdha e katastrofale në raport me shqiptarët në të shkuarën. Nuk guxon askush nga liderët shqiptarë të vijë në situatë e të thotë ‘këta serbë më pëlqejnë e këta jo’. Lejoni që ata vetë, qytetarët vetë, të zgjedhin përfaqësuesit e tyre dhe mos u përzieni në këtë. Mos lejoni që si Millosheviqi, ku në Gjakovë jetonin mbi 95% shqiptarë, të jetë kryetari i komunës serb, si në kohën e tij”, tha ai.

Jevtiqi ka thënë se nuk është prioritet i tyre të jenë pjesë e qeverisë.

Sipas tij, ata mund të jenë edhe opozitë mirëpo nuk do të jetë Lista Serbe ajo që do ta shkelë Gjykatën Kushtetuese.

“Për ne s’është prioritet si parti politike të jemi pjesë e qeverisë së re, e as çfarë pozitash do të kemi… Nëse mandatari nuk flet me ne, atëherë në çfarë mënyre do të jemi pjesë e qeverisë? Të ëndërrojmë për seanca e vendime! E dini nëse Kosova është shoqëri multi-etnike, minimumi i saj është që kjo të reflektojë nëpërmes institucioneve. Është minimumi që ju si mandatar të flisni me ata që në mënyrë legale janë zgjedhur përfaqësues të popullit në zgjedhje. Nëse ju refuzoni ta bëni këtë, atëherë problemi nuk është te ne. Nuk jemi ne ata që do të shkelim ligjin e Kushtetutën, por dikush tjetër. Gjithsesi se nëse ne do të ndodhemi në këtë situatë dhe injorohemi si përfaqësues politikë të serbëve, do t’i drejtohemi Gjykatës Kushtetuese”, ka deklaruar Jevtiq.

Related Posts

A Lowly Shepherd Is Able To Get The Better Of A Yuppie Stranger

A shepherd was herding his flock in a remote pasture when suddenly a brand-new BMW advanced out of the dust cloud towards him. The driver, a young…

A Little Girl Explains The True Meaning Of Her Simple Dress

“Do you like my dress?” A little girl asked of a woman passing by. “My mommy made it just for me,” she said with a tear in…

Woman Wins $350 Million Dollar Powerball, Decides To Share New Wealth With Veterans Who Need It

Most of us have a list ready with the things we would do if we ever win a Powerball lottery. But one recent winner in Iowa surprised…

Are you quick enough to spot all the differences in 23 seconds? Try now!

The image shared above shows two men reading the newspaper in the bed. There are 7 differences between the two men reading newspaper pictures. Are you quick…

Woman Defends Her $130 Engagement Ring After Sales Clerk Says It’s “Pathetic”

In November 2016, Ariel Desiree McRae’s post on Facebook went viral. She was defending her $130 engagement ring after a jewelry store employee made a negative comment…

Miley Cyrus’ Sister Turns Heads Over ‘Inappropriate’ Outfit During Performance

Photo Credit: Entertainment Tonight Note: we are republishing this story, which originally made the news in October 2020, in light of recent reports that show more and…