Johnson ua ftofi të gjithëve, zbarkoi në Ukrainë, mori Zelenskyn dhe shëtiti rrugëve të Kyivit (Pamje)

Kryeministri britanik Boris Johnson dje ka bërë një vizitë të paparalajmëruar në Kyiv të Ukrainës. Ai, së pari ka shkuar për takim tek zyrat e Zelenskyt.

Në media janë prezantuar pamje të Johnsonit, të relaksuar që fliste me zë të lartë me Zelenskyn. ” Si je”, “Dukesh mirë”, ” Dukesh i fortë” , ndërkohë që presidenti i Ukranës i përgjigjej në anglisht “Ti e di si jam”, duke aluduar në sulmin rus që po bëhet ndaj vendit të tij.

Në mediat britanike, vëmendje të madhe iu kushtua deklaratës së Johnson për ndihmën ushtarake që Londra do t’ia japë Ukrainës në vlerë prej 100 milionë funtesh por ka përmendur edhe një ndihmë që do t’i jepet Ukrainës që ajo kurrë mos të jetë cak i invazionit, pa sqaruar tutje.