Kancelarja Merkel më në Fund jep Lajmin e mirë, Ja çfarë thotë ajo


Numrat e Covíd-19 po stabílízohen, por shumë ngadalë, deklaroi kancelarja gjermane Angela Merkel, në mbledhjen me anëtarët e partisë së saj CDU.

Angela Merkel shprehu shqe tësimin e saj personal sot paradite për zhvillimet e pandemisë në Gjermani, në funksion të një takimi, po sot, me ministrat dhe presidentët e landeve, të mbledhur për të vlerësuar efektet e gjysmë-bllokímit të lëshuar më 2 nëntor në territorin federal.

Sipas ek spertëve politikë, kancelarja dëshiron të vendosë një ndalim më të rre ptë të kontakteve.