Kantoni i Zvicrës forcon masat kundër Koronavirusit, Ja çfarë u vendos


Kantoni jugor i Zvicrës, Ticino, ka njoftuar rregulla të reja për të kontrolluar përhapjen e Covid-19 që kanë hyrë në fuqi të hënën dhe do të jenë në fuqi të paktën deri më 30 nëntor.

Midis rregulloreve që kantoni italishtfolës i Zvicrës prezantoi në një përpjekje për të frenuar shpërthimet e koronavirusit në territorin e saj është një ndalim i mbledhjeve të më shumë se pesë personave në publik ose privat.

Të gjitha aktivitetet sportive që përfshijnë grupe janë gjithashtu të ndaluara, përveç fëmijëve deri në moshën 16 vjeç. Ceremonitë fetare, të tilla si martesa dhe funerale, janë akoma të mundshme, me një limit prej 30 personash, përcjell albinfo.ch.

Masat e Ticinos nuk janë aq të rrepta sa ato të zbatuara më parë në nëntor në Gjenevë, Vaud, Jura, Neuchâtel, Fribourg dhe Valais, të cilat po përjetojnë një rritje alarmante në rastet e koronavirusit dhe shtrimet në spital.

Në ato kantone baret dhe restorantet janë të mbyllura dhe në Gjenevë të gjitha dyqanet dhe bizneset jothelbësore nuk po funksionojnë.

Sidoqoftë, Ticino u rreshtua me kantonet frëngjishtfolëse në atë që masat e tij shkojnë përtej atyre që u futën në shkallë vendi më 29 tetor.

Mandati federal përfshin kërkesën për të mbajtur maska ​​jashtë në të gjitha zonat urbane ku “përqendrimi i njerëzve nuk lejon që të respektohen distancat e nevojshme”.

Ekziston gjithashtu një orar në orën 23:00 për bare dhe restorante, mbyllja e klubeve të natës dhe diskotekave, si dhe kufiri i 10 personave për tubime private dhe 50 për ngjarje publike.

Disa kantone zvicerano-gjermane zbatuan gjithashtu masa shtesë, përcjell tutje albinfo.ch.

Obwalden kufizon ngjarjet publike në 30 persona. Vendimi zbatohet për ngjarjet publike brenda dhe jashtë, por jo për asambletë politike. E njëjta masë është tashmë në fuqi në Schwyz.

Në Lucern maska ​​kërkohet në makina për njerëzit që nuk vijnë nga e njëjta shtëpi – masa të cilat gjithashtu tejkalojnë ato të mandatuara në shkallë vendi.

Related Posts

A Lowly Shepherd Is Able To Get The Better Of A Yuppie Stranger

A shepherd was herding his flock in a remote pasture when suddenly a brand-new BMW advanced out of the dust cloud towards him. The driver, a young…

A Little Girl Explains The True Meaning Of Her Simple Dress

“Do you like my dress?” A little girl asked of a woman passing by. “My mommy made it just for me,” she said with a tear in…

Woman Wins $350 Million Dollar Powerball, Decides To Share New Wealth With Veterans Who Need It

Most of us have a list ready with the things we would do if we ever win a Powerball lottery. But one recent winner in Iowa surprised…

Are you quick enough to spot all the differences in 23 seconds? Try now!

The image shared above shows two men reading the newspaper in the bed. There are 7 differences between the two men reading newspaper pictures. Are you quick…

Woman Defends Her $130 Engagement Ring After Sales Clerk Says It’s “Pathetic”

In November 2016, Ariel Desiree McRae’s post on Facebook went viral. She was defending her $130 engagement ring after a jewelry store employee made a negative comment…

Miley Cyrus’ Sister Turns Heads Over ‘Inappropriate’ Outfit During Performance

Photo Credit: Entertainment Tonight Note: we are republishing this story, which originally made the news in October 2020, in light of recent reports that show more and…