Këngëtarja serbe: Shqiptarët duhet të jetojnë në Kosovë si qytetarë të Serbisë

Këngëtarja serbe Jelena Karleuša, apo siç njihet si ish e dashura e Neymar, ka bërë një reagim sk and aloz në llogarinë e saj në Instagram pas situatës së krijuar në veri.

Përmes një shkrimi të gjatë ajo shkroi se shqiptarët si popull janë të lirë të jetojnë në territorin e Kosovës, po si qytetarë të Serbisë, shkruan Indeksonline Serbia duhet t’i drejtohet menjëherë amerikanëve dhe BE-së, shkroi ajo ndër të tjerash.

Postimi i plotë:“Për mua është e pabesueshme që kemi lejuar një komb tjetër të na marrë një pjesë të territorit në mesin e shekullit të 21-të dhe të shohim me qetësi Kosovën duke festuar një lloj pavarësie.

>Politika çmendurisht e gabuar nga e kaluara e Serbisë dhe loja shumë dinake e shqiptarëve në Senatin amerikan, e ndihmuar nga gabimet kardinale të palës serbe. Por tani është koha për të korrigjuar gabimet.

Gjithçka është e mundur kur ju dëshironi, sikur ta bënin shqiptarët, mundemi edhe ne! Serbia duhet t’i drejtohet menjëherë amerikanëve dhe BE-së. i duhet thënë lamtumirë me shpjegimin se ne kemi një arsye të madhe dhe ajo është KOSOVA.Ai do të kuptojë. Shqiptarët si popull janë të lirë të jetojnë në territorin e Kosovës, por si qytetarë të Serbisë. Askush nuk ua merr atë të drejtë dhe nuk ka asgjë të diskutueshme për këtë, edhe nëse ishin 5 milionë të tillë. Sigurisht, jepuni atyre autonomi, vetëqeverisje lokale, të gjitha të drejtat.

Represioni që përjetuan shqiptarët në Kosovë në të kaluarën nga politika serbe, çoi në rebelimin e atij kombi! Po të kishin jetuar si qytetarë të barabartë, tërmete të tilla nuk do të kishin ndodhur!>

Por tani kanë ardhur kohë të ndryshme! LE TË JEMI TË MENÇUR!