Kjo është familja Kosovare që ka më së shumti doktorë në Ballkan

Familja Kosovare

Për këtë çështje para disa vitesh ka pasur edhe artikuj nëpër mediumet e ndryshme të Kosovës. Profesorë universitar e doktorë nga të gjitha fushat e mjekësisë. E filloi i ndjeri, njëri nga doktorët e parë në Anamoravë z. Asllan Elezi, dhe tanimë edhe brezat e tjerë po e vazhdojnë të njejtin rrugëtim.

Shumë prej anëtëve të familjes Elezi, shkollimin për fushën e mjekësisë e kanë ndjekur edhe në Universitetet më prestigjioze në botë. Më pastaj janë rikthyer përsëri në Kosovë për të ushtruar profesionin e tyre.

Ende nuk mund të thuhet saktësisht sa doktorë janë gjithsej, por shumica e familjeve Elezi e kanë nga një ose më shumë doktorë në familjen e tyre.

Për shkak të kontributit të tyre në fushën e mjekësisë edhe shkolla e mesme e mjekësisë në Gjilan, mban emrin e doktorit të parë të familjes Elezi, dr. Asllan Elezi. /gjilanisot/.