Kjo është mjekja Kosovare që shkoi në Gjermani, na bën krenar gjithë shqiptarëve!

Vitet e mundimshme larg atdheut, kujtime akoma të freskëta për mjekën shqiptare. Mjekja shqiptare kujton me emocíon periudhën e migrimit drejt Gjermanisë.

Ëndrra e saj u bë një realitet i bukur, sot Aurora Dollenberg është njëra ndër mjeket shqiptare më të suksesshme në Gjermani.

Ajo rrugën drejt mërgimit e mori, në vitin 2011 pasiqë diplomoj në Fakultetin e Mjekësisë në Tiranë, si mjeke e përgjithshme” Doktoresha Dollenberg trajton mjekësinë e përgjithshme, dhe mjekësinë e u rgjencës ku ndihmon në shpëtímin e pacientëve me rrezík aksídental jetík, ndërsa si psíkoterapíste kujdeset për gj endjen dhe shëndetin m endor të pacíentëve.

Sot ajo drejton dy ordinanca private, atë të pergjithshmë “Hausartzpraxis Dollenberg” në qytetin Wolfenbüttel, si dhe degën tjetër të ordinancës në periferi me saktësisht në qytetin Schladen, që të dyja në Gjermani, në Republikën Niedersachsen.

Rrugëtimi i saj ishte mjaft kompleks por sot ajo ka pas vetes një karrierë të ndritur, më të cilën sot krenohet jo vetëm familja e saj por të gjithë Shqiptarët.