Kompania Ajrore ‘Swiss Airlines’ jep informacionin e papritur


Drejtori i Përgjithshëm i Swiss International Air Lines (SWISS) pret që kompania të ndërpresë 1000 vende pune brenda dy vjetësh. Thomas Klühr thotë se ky plan i uljes së kostos mund të arrihet përmes një ngrirje të punësimit, rregullimeve të punës me kohë të pjesshme dhe pensionit të parakohshëm, transmeton albinfo.ch.

“Nëse luhatjet ndryshojnë siç kanë ndodhur në vitet e fundit, këto tre metoda mund të bëjnë të mundur eliminimin e 1000 vendeve të punës pa pushime nga puna”, tha Klühr në një intervistë me gazetën Schweiz am Wochenende.

Pandemia e koronavirusit ka paralizuar trafikun ajror, duke zhytur linjat ajrore në gjendje të kuqe. SWISS, një filial i kompanisë gjermane Lufthansa, pret që biznesi i saj të bjerë me 20% në një periudhë afatmesme dhe afatgjatë. Ulja e 1.000 vendeve të punës duhet të mjaftojë në këtë kontekst, tha Klühr, shkruan swissinfo.ch.

Sidoqoftë, nëse situata nuk përmirësohet, veçanërisht për fluturimet me distancë të gjatë, tepricat nuk mund të përjashtohen, shtoi ai. Do të bëhej e qartë në tremujorin e parë të vitit 2021 nëse këto masa kishin qenë të mjaftueshme apo jo.

Problem është serioz

SWISS aktualisht po humbet 1,5 milion CHF-2 milion CHF (1,6 milion $ – 2,2 milion dollarë) në ditë, tha Klühr, i cili më 29 shtator njoftoi se do të qëndronte poshtë në fund të vitit.

Rregullat e shumta të karantinës së qeverisë ishin të barabarta me një bllokim të dytë për kompaninë, tha ai. “Nëse vazhdojnë me muaj, SWISS do të ketë një problem serioz. Linja ajrore mund të godasë caqet e saj vetëm nëse hiqen këto rregulla.”

Klühr tha që SWISS i ishte drejtuar qeverisë dhe kërkoi që rregullat e karantinës të zëvendësohen nga testimi para nisjes. Lufthansa dëshiron ta provojë këtë zgjidhje në disa itinerare. Një test mund të kryhet gjithashtu në SWISS. Ai tha se qeveria kishte shprehur mirëkuptim. /Albinfo.ch