”Kosovarët bënin thirrje SAVE SYRIA , Por kur ata erdhën në Kosovë , askush as ujë nuk i jepte”

Analisti politik dhe gazetari Valon Syla ka folur për kon.fIiktin në mes të Palestinës dhe Izraelit dhe pozicionin e Kosovës.
Syla ka folur edhe për thirrjet e kosovarëve në rrjete sociale “Free Palestina”, duke e kra.hasuar me thirrjet e mëhershme në Facebook e Instagram për Sirinë.

Syla tha se kosovarët bënin thirrje virtuale “Save Siria”, ndërsa kur sirianët erdhën në Kosovë as.kush nuk i mori në strehim.

“Në rajon këtu, po shfaqet në Kosovë një sentiment si ai që ishte “Save Siria” sot po dalin “Free Pale.stina”, po të njëjtit ose edhe disa të shtuar. Në esencë janë parulla ose pamfletizëm politik në rrjete sociale. Keni të drejtë me i mbrojt, problemi është se thoshin “Save Siria”, e kur erdhën sirianët në Kosovë as.kush nuk ua qiti një gotë ujë as nuk e strehoi një sirian në shtëpi. Janë pozicione boshe të cilat li.dhen me islam politik dhe majtizëm ekstemist”, tha Syla në t7.