Kosovë: Si “Spiderman”, punëtori i ndërtimtarisë rrezíkon veten në punë! (PAMJE)


Siguria e punëtorëve të ndërtimtarisë në Kosovë vazhdon të jetë në nivel sh qetësues. Pamjet e sotme të një punishte në lagjen Emshir të Prishtinës e vërtetëtojnë këtë më së miri. Një punëtor shihet duke u ngjítur në disa kate të larta duke rrezikuar seriozisht jetën e tij. Pa h elmetë dhe mjetet të tjera ndihmëse, punëtori kosovar duket si një “spiderman” në vendin e punës /Pamje mePosht

Vetëm në vitin 2020 janë regjistruar 13 vd ekje në vendin e punës. Fatk eqësisht, të vd ekur në vendin e punës ka pas edhe këtë vit.