Kroacia merr këtë vendim për ushtarët në Kosovë


Shteti i Kroacisë po mendon ta rrísë numrin e kontigjentit ushat arak në Kosovë gjatë vitit 2021.

Sipas analistit politik, Igor Tabak ende nuk është e sigurtë nëse do të ndodhë kjo pasi fillimisht duhet të kaloj në procedura parlamentare, transmeton Indeksonline.

“Krocia nuk është i vetmi ven i NATO-s që merr pjesë atje dhe nuk është ndonjë aktivitet që do të ngja llte vëmendje apo emocíon të veçant në Kroaci. Një mísion i tillë është gjithashtu më pak i rrezikshëm se, të themi Afganistani” , u shprehë Tabak për portalin “Obris”.

Tutje, mediumi kroat tregon se ideja është që të vijnë 100 tr upa kroate në Kosovë. Po për këtë duhet sigurohet mbështetje nga qeveria, komiteti parlamentar përkatës dhe parlamenti.

Përveç Kroacisë, edhe shumë shtete tjera të NATO-s kanë tr upa në Kosovë./Indeksonline/