Kryeministri Italian jep Lajmin e rëndësishëm, Ja çfarë do vendoset në vazhdim


Muaji nëntor ka pasur nje numer te lart te infektuarish ne Itali. Por në ditët në vijim rezultati i masave tona të japë efektet e dëshiruara, deklaroi kryeministri italian, Giuseppe Conte pasi e gjithe evripa eshte ne gjysem karantine.

Duhet nje shtrengim i dyte nje gjysem karantine pasi virusi tashme ka pesuar mutacion eshte me i lehte por ka me shume perhapje ne njerez.Jemi duke punuar për të shmangur mbylljen në të gjithë territorit kombëtar. Conte tha se:”Në çdo rast, e përsëris: bllokimi mund të mos jetë zgjedhja jonë e parë, do të kishte kosto shumë të larta, do të thotë t’i thuash vendit se ‘ne nuk kemi një strategji’.

“Pamja epidemiologjike është shumë shqetësuese, jo vetëm në Itali, por në të gjithë Europën. Ne vazhdimisht monitorojmë trendin e infeksionit, reaktivitetin dhe aftësinë e sistemit tonë shëndetësor, dhe mbi të gjitha kemi besim për të parë efektet e masave kufizuese së shpejti të miratuar”, shpjegon Conte.

”Ne do ta sjellim së shpejti një plan në Parlament, kështu që qartësojnë publikisht kriteret dhe përparësitë me të cilat ne do të vazhdojmë me shpërndarjen e vaksinave”, shpjegon kryeministri duke përsëritur disponueshmërinë e një tryeze diskutimi me kundërshtarët politikë. Ndaj ruani distancimin social ruani veten tuaj dhe familjet tuaja.