“Kryeministri që ha sandwich në zyrë” hargjoi mbi 8000 euro për 6 ditë në Washington


Kryeministri Avdullah Hoti i ka shpenzuar 8 mijë e 363 euro gjatë vizitës së tij gjashtë ditore në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Më 31 gusht, kryeministri Avdullah Hoti, mori rrugë për në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, pas ftesës së që mori nga Shtëpia e Bardhë.

Bileta për të shkuar deri në shtetin më të fuqishëm në botë i kushtoi hiç më pak se 2 mijë e 141 euro.

Kështu tregojnë dokumentet e Zyrës së Kryeministrit të siguruara nga Gazeta Insajderi pas kërkesës për qasje në Dokumente Publike.

Kryeministri që në Prishtinë thotë se gjatë drekës ha sandviç – për dreka, taksi dhe gjëra të tjera gjatë vizitës zyrtare në Washington – i ka shpenzuar 2 mijë e 246 euro.

I pari i ekzekutivit i cili qëndroi në Shtetet e Bashkuara të Amerikës nga 31 gushti deri më 4 shtator, për akomodim nga buxheti i shtetit harxhoi edhe 3 mijë e 282 euro të tjera. Hoti për këtë udhëtim i mori edhe 693 euro mëditje.

Më 4 shtator, Kosova dhe Serbia e kanë nënshkruar marrëveshjen për normalizim ekonomik në Shtëpinë e Bardhë.

Marrëveshja u nënshkrua në prani të presidentit të Shteteve të Bashkuara, Donald Trump.