Ku mori para Jakup Krasniqi ta merrte një avokate nga Malajzia!? Si u soll gjatë arrestimit nga Gjykata speciale!?


Jakup Krasniqi u arr estua herët në mëngjes më 4 nëntor, ndërsa tre të tjerët, Hashimi, Kadria dhe Rexhepi të paktën zyrtarisht, nuk dinin ende për ak uzën e konfirmuar. Ai ishte i vetmi që nuk kishte mundësi të dorëzohej vullnetarisht. Ai më vonë u ankua në sallën e gjyqit të Hagës se kurrë në jetën e tij nuk kishte tra jtuar askënd ashtu si e tra jtuan ata që e arr estuan.

Për Krasniqin, mëngjesi filloi në mënyrë dra matike. Një përfaqësues i proku rorit, së bashku me EULEX-in dhe policinë e Kosovës, i ranë ziles së shtëpisë së tij në Prishtinë në ora 6:25. Ai nuk ishte i sigurt se ra zilja, prandaj trokiti. Një përfaqësues i proku rorisë e informoi atë se ai kishte një urdhër arr esti, dhe pastaj e informoi atë për të drejtat e tij. Polícia hyri, shtëpia u rre thua dhe filloi kont rolli.

Mediat në Kosovë, shumë shpejt përhapën lajmin se polícia hyri në shtëpinë e Krasniqit me ur dhër të proku rorisë së Hagës. Ishte ende herët në mëngjes kur gazetarët që ndiqnin punën e gjykatës së Hagës morën një email në lidhje me zbatimin e aktiviteteve në Kosovë me ur dhër të proku rorisë.

Gjatë kontrollit në shtëpinë e tij, Krasniqi mbajti telefonin në dorë dhe thirri dikë në telefon. Políci i kujtoi se ishte arr estuar dhe se nuk ishte i lejuar të përdorte telefonin. Pastaj, siç u vu re, ai ia hoqi telefonin me dorën e tij, ia përsëriti atij se ishte i arr estuar.

“Kjo nuk është mënyra e duhur për të marrë telefonin tim. Kështu nuk duhet”, tha Krasniqi.

Políci e síguroi atë se ankesa e tij do të regjistrohej. Ai përveç telefonit, i mori edhe gjërat tjera nga xhepat dhe i vendosi në çantën e pro vave. Krasniqi u transferua në Hagë rreth orës 18:25 pasdite. Ai refuzoi ushqim dhe pije në aeroplan. Ai nuk donte as të merrte ak takuzën.

Ai pranoi vetëm një maskë mbrojtëse për fytyrë. Të nesërmen, Krasniqi informoi gjy katën se donte të mbrohej nga avokatja Venkateswari Alagendra nga Malajzia./BotaSot