Kur Ukshin Hoti i drejtohej Ismail Kadaresë – Nuk e ndrrojmë fenë..!

Ukshin Hoti

Ukshin Hoti ju kishte përgjigjur edhe shkrimtarit Ismail Kadare i cili bënte thirrje në siç thotë ai “kthimin e shqiptarëve në rrënjët e kri’shtër izmit si mjet për tu afruar me perëndimorët.Ja përgjigja e Ukshin Hotit drejtuar shkrimtarit Ismail Kadare i cili pas rëniës së regjimit komunist në Shqipëri shpërngulët nga Shqipëria dhe vendosët në Francë…“Si shqiptar dhe iliro-shqiptar, u linda këtu ndër të parët dhe nuk erdha nga askund.Askujt, madje as Evro-Amerikës, nuk do të provoj t’i vardisem me ndërrimin e fesë dhe as të emrit…”Ukshin Hoti(marrë nga Libri “Ukshin Hoti & Ismail Kadare – Bisedë përmes hekurash)