Kush do të jenë të Akuzuarit e radhës? Ja çka thonë nga Zyra e Prokurorit të Specializuar


Jo pak përfa qësues të UÇK-së sidomos prijësit e saj vazhdojnë të presin me an kth konfirmin, bastísjet e arr estimet nga Zyra e Prok urorit të Specíalizuar , pas konfimrmimit të ak takuzave nga Dhomat e Specíalizuara në Hagës.

Derisa në opinon jepen lajme të ndryshme për konfírmimet e ak takuzave ndaj disa personave të cilët ishin pjesë e UÇK-së, e disa që edhe vetë tregojnë se u janë konfirmuar ak takuzat dhe presin ftesat për në Hagë.

E nga Zyra e Prok urorit të Specializuar në Hagë të kontaktuar nga “Syri.net”, lidhur me konfirmimet e ak takuzave të reja, ftesave, bastísjeve e arre stimeve, kanë thënë se nuk flasin rreth punëve të saj në terren.

“ZPS-ja nuk jep informacione për hetímet e saj apo për çështje operacíonale”, tha Chris Bennett, zëdhënës i ZPS-së.

Derisa për këto çëstje nuk kanë kanë dashur të flasin për “Syri.net, as nga Dhomat e Specializuara në Hagë, me arsyetimin se këto çështje u takojnë ZPS-ës.

Deri tash janë konfirmuar ak takuzat ndaj presidentit Hashim Thaçi, kryetarit të PDK-së Kadri Veselit, shefit të Grupit Parlamentar të LV-sexhep Selimit, thelemuesit të Nismës Jakup Krasniqit, Nasim Haradinajt, Hysni Gucatit e
Salih Mustafës, të cilët edhe kanë dalë para Dhomave të Specíalizuara.

Këto arre stime kanë bërë që vendi të përb allet edhe me krízë politike krahas asaj me pandemínë.