Kush do të jetë president i Kosovës: Vlora Çitaku, Enver Hoxhaj, Isa Mustafa apo Ramush Haradinaj?


Ndodhemi në fillim të ndezjes së pazareve për postin e presidentit, tanimë që vendi është me president të ushtrueses së detyrës, por jo president të zgjedhur.

Faktikisht, do të ishte shumë mirë që presidenti të zgjidhet nga populli, mirëpo partitë politike në pushtet këtë të drejtë nuk ua kthen populli, mirëpo e ruajnë për vete në për pazare të tyre politike.

Në realitetin që ndodhemi, president i vendit do të jetë produkt i pazareve, e që lidhën edhe me koalicionin qeverisës, që më shumë gjasë do të riformatizohet shumë shpejt. Pra, presidenti do të jetë i njërës parti në koalicion.

Aktualisht janë katër emra që shihen në sfond si kandidatët më potencial: Vlora Çitaku, Enver Hoxhaj, Isa Mustafa dhe Ramush Haradinaj.

Isa Mustafa është duke e lozur lojën krejt në atë drejtim që të jetë president i Kosovës, derisa Dullën do e bënte kryetar të partisë, në një formulë me PDK, nga e cila kjo e fundit do të fitonte gjysmën e qeverisë, dhe mundësisht edhe kryeministrin.

Nuk dihet se a do e pranoj këtë formulë PDK, e cila shihet si parti që ka shumë gjasa të ketë kandidatin e saj për president, natyrisht duke u bërë pjesë e koalicionit me LDK.

Vlora dhe Enveri shiheni si kandidatët më potencial, me Vlorën që gëzon mbështetje edhe jashtë partisë. Dhe krejt në fund mbetet Ramush Haradinaj, që ka shumë pak gjasa të jetë kryetar shteti, pasi i mungon forca numerike në Kuvend, për më tepër edhe LDK do i leverdiste që duke i dhënë mbështetje kandidatit të PDK do e forconte qeverinë e brishtë, dhe të kërcënuar nga Lista Srpska.

Në këtë sens, këta shihen aktualisht kandidatët më potencial në pazaret politike, por jo domosdoshmërisht të duhurit e popullit.

Related Posts

A Lowly Shepherd Is Able To Get The Better Of A Yuppie Stranger

A shepherd was herding his flock in a remote pasture when suddenly a brand-new BMW advanced out of the dust cloud towards him. The driver, a young…

A Little Girl Explains The True Meaning Of Her Simple Dress

“Do you like my dress?” A little girl asked of a woman passing by. “My mommy made it just for me,” she said with a tear in…

Woman Wins $350 Million Dollar Powerball, Decides To Share New Wealth With Veterans Who Need It

Most of us have a list ready with the things we would do if we ever win a Powerball lottery. But one recent winner in Iowa surprised…

Are you quick enough to spot all the differences in 23 seconds? Try now!

The image shared above shows two men reading the newspaper in the bed. There are 7 differences between the two men reading newspaper pictures. Are you quick…

Woman Defends Her $130 Engagement Ring After Sales Clerk Says It’s “Pathetic”

In November 2016, Ariel Desiree McRae’s post on Facebook went viral. She was defending her $130 engagement ring after a jewelry store employee made a negative comment…

Miley Cyrus’ Sister Turns Heads Over ‘Inappropriate’ Outfit During Performance

Photo Credit: Entertainment Tonight Note: we are republishing this story, which originally made the news in October 2020, in light of recent reports that show more and…