Kush është shqiptari që ndërtoi një helikopter me motor të veturës Golf 2 (Video)

Qani Lutfiu është shqiptari nga Presheva që ka arritur të ndërtoj vet një helikopter, në kushte shtëpiake.

Ndërtimi i helikopterit, Lutfiut i ka kushtuar plotë 10 mijë euro dhe të gjitha i ka financuar vet.

Deri te ndërtimi i tij, shqiptari nga Presheva ka pasur mjaft probleme, por që të gjitha i ka tejkaluar dhe ka arritur ta sjellë atë të plotë.
Në kushte shtëpie, Lutfiu ka arritur që të ndërtojë helikopterin për një person dhe që shkojë në një lartësi të konsiderueshme.

Edhe pse ai tash është në gjendje që të fluturojë në lartësi, atij nuk po i lejohet një gjë e tillë.

Luftiu ka thënë se shpreson që në të ardhmen t’i mundësohet një gjë e tillë, pasi që e ka ëndërr.

Më poshtë e keni edhe videon e plotë, ku mund të shihni edhe detaje nga helikopteri.