Ky është investitori më i madh në Kosovë


Evropa mbetet partneri kryesor tregtare i Kosovës. Kështu të paktën thuhet në raportin e fundit të Komisioni Evropian për Kosovën, shkruan Gazeta Infokus. Në vitin 2019, BE-ja përbënte 50 për qind të shumës së importeve totale të mallrave.

Po ashtu Bashkimi Evropian mbetet edhe investitori kryesor në Kosovë.Ku sipas këtij Raporti në vitin 2018 në Kosovë u investuan rreth 272 milion euro. Përderisa investimet nga Gjermania dhe Zvicera ku Kosova ka edhe diasporën me të madhe qëndron e pandryshueshme nga vitet e kaluara./Gazeta Infokus/