Ky është qyteti me ajrin më të ndotur në Kosovë


Momentalisht, qyteti i Kaçanikut është qyteti me ajrin më të dëmshëm në Kosovë. Atje vlera e ndotjes shënon 173 PPM.

Kosova edhe këtë vit po përballet me ajër të pashëndetshëm dhe shumë të ndotur.

Është kjo sezon kur fillon edhe ndotja më e madhe e ajrit, pasi që në shumë qytete po përdoret qymyri për ngrohje nëpër shtëpi.

Zakonisht, Prishtina është qyteti me ajrin më të ndotur në vend, mirëpo sonte është një tjetër qytet që e ka këtë epitet.

Kaçaniku është ai që ka ajrin më të ndotur dhe më të pashëndetshëm. Atje vlera e ndotjes është 173 PPM.

Pas Kaçanikut, vjen Vushtrria, Kamenica, Rahoveci, Vitia e më pas Prishtina.

Më poshtë keni edhe matjet e publikuara nga organizata zvicerane “IQAir”.