Ky është shteti që posedon mijëra miniera të arit, ajo se çfarë bëjnë banorët aty do t’ju lë pa fjalë (Video)

Jo vetëm që vjen nga shumëllojshmëria e florës dhe faunës, por Indonezia është gjithashtu e pasur me elementë metalikë në mineralet e saj. Duke filluar nga qymyri, nikeli, te bakri dhe ari. Ari nuk gënjen, ndryshe nga njerëzit. Ari ndjek parimin e thjeshtë të kohës për depozitim. Prandaj ju mund ta gjeni Arin lehtësisht nëse i dini këto parime, shkruan pemajetes.com.

Kur bëhet fjalë për minierat, ka dy mënyra që bëhen zakonisht, e para është nxjerrja sistematike ose moderne, zakonisht kjo bëhet nga një kompani profesionale e minierave, e dyta është nxjerrja tradicionale e arit e cila në përgjithësi kryhet nga komuniteti.

Shiko videon e më poshtme për të mësuar më shumë: