Ky është Vendi Europian lehtëson disa masa kufizuese

Vendi Europian

Norvegjia do të lejojë që shumica e sporteve ekipore amatore të rifillojnë në mes të tetorit dhe të lejojnë turma më të mëdha në ndeshje, pasi qeveria kërkon të lehtësojë kufizimet në mbarë vendin.

Ndryshimet do të hyjnë në fuqi më 12 tetor, tha Kryeministrja Erna Solberg të mërkurën.

Norvegjia hyri në një bllokim kombëtar në mes të marsit dhe shpejt pa një rënie të ndjeshme të rasteve të reja që çuan në një lehtësim gradual të kufizimeve nga maji.

Por, rastet janë rritur përsëri, veçanërisht në Oslo dhe disa rajone të tjera, në dy muajt e fundit.

Norvegjia, me një popullsi prej 5.4 milionë, raportoi 679 raste me koronavirus javën e kaluar, sipas Institutit të Shëndetit Publik (FHI). Në përgjithësi që nga e marta, ajo ka regjistruar 13,788 raste dhe 274 v.de
.kje të lidhura me koronavirus. Oslo ka regjistruar 626 infeksione në dy javët e fundit, shkruan “Reuters”, përcjell albinfo.ch.