“Ky ishte qëllimi i vërtetë”, profesori zbulon pse u vodhën 2 milionë euro në Kosovë


Mbi 2 milionë euro janë marrë ílegalísht nga thesari shtetëror i Kosovës, ku sipas Polícisë, lidhur me rastín është arre stuar një i dy shuar, ndërkaq dy të tjerë gjenden në arr ati.

“Me 20.10.2020 23:35 pas hetímeve të zhvilluara është arrítur të arre stohet një i dy shuar m/k dhe dy të tjerë gjenden në arr ati. Të dysh uarit dysh ohet se duke ke qpërdorur detyrën zyrtare duke përdorur thesarin shtetëror të Republikës së Kosovës kanë transferuar para në vlerë 2.077.995.90 milion euro. Janë bërë bastisje të shtëpive të dysh uarve, nuk është gjetur asgjë vetëm është konfiskuar një veturë pronë e njërit nga të dysh uarit. Me urdhër të proku rorit i dy shuari është dërguar në mbajtje”, thuhet në raportin e Policisë.

E sipas raportimeve në media, kompania në të cilën u transferuan paratë është, LDA Group Shpk, me bazë në Llapushnik, fshat në Komunën e Drenasit.

Po ashtu, sipas burimeve të mediave, personat e dy shuar janë: Labinot Gruda (1956), Kadri Shala (1964 )dhe Valon Shala (1955), të gjithë shtetas të Republikës së Kosovës.

Në një bisedë për gazetën “Bota sot”, profesor, doktor Enver Bytyçi ndër tjerash ka folur edhe për këtë ska ndal që ka godítur Kosovën.

Bytyçi ka treguar arsyet pse ndodhi një gjë e tillë. Ai e lidh këtë me vendimin e Gjyk atës Specíale për Hashim Thaçin.

“U lajmëruan protesta të shoqatës së luftës. Madje u bënë disa përpjekje për këto protesta. Por në këto përpjekje ai nuk gjeti përkrahjen e kryeministrit të Kosovës, zotit Hoti. Prej këtij momenti u thyen marrë dhëniet e ngrohta midis tyre me ndërmjetësimin e Isa Mustafës. Prandaj dhe inskenoi dískredítimin e kësaj qeverie. Policia dhe prokuroria duhet të hetojnë dhe zbulojnë me çdo kusht skenarin e 2 milion eurove që shkuan në llogarinë e një kompanie në një fshat të Drenasit. Çfarë përfaqëson kjo kompani?! Me kë punon dhe me kë i mban lidhjet politike? Me kë ka kontaktuar kohët e fundit? Po ashtu duhet të zbulohen të gjitha lidhjet me politikën dhe politikanët të atyre zyrtarëve që janë implikuar në këtë aferë të padëgjuar”.

“Projekti i vje dhjes së hapur të këtyre parave nuk ka të bëjë as me vje dhjen, as me përvetësimin e atyre parave, sepse gjithkush e di se nuk mund të përvetësosh e vje dhësh në këtë formë. Ky ak t ishte grabítje e thesarit të Kosovës. Dhe grabítja u bë me qëllim që të ulin reputacionin e qeverisë në drejtimin e ekze kutivit të Kosovës. Madje nuk e përjashtoj mundësinë që ky a kt të jetë stisur edhe për ta justifikuar ikjen e kësaj qeverie dhe mundësimin e koalicionit me Partinë Demokratike të Kosovës”, shtoi ndër tjerash Bytyçi duke folur për “Bota sot” rel=”noopener”>KËTU.